Stook je arm of isoleer je rijk? Alles over woningisolatie!

Het is hoog nodig om met de energiekosten aan de slag gaan. Daarom organiseren de Kielster Energiecoöperatie en de VPBK op 24 september van 13:00 tot 16:00 uur een Bespaarcafé. We worden daarbij gesteund door de gemeente Midden-Groningen. Het Bespaarcafé wordt gehouden in de voormalige Albrondaschool, Pieter Venemakade 59 in Kiel-Windeweer. Koffie, thee, fris en koek staan klaar.
De prijs van de energierekening explodeert. Wat kunt u doen? U kunt het stookseizoen wat uitstellen, de thermostaat een graad of twee lager zetten en een extra trui aantrekken. Maar dat helpt niet voldoende als uw huis niet goed geïsoleerd is.
We hebben het nu niet over het aanschaffen van zonnepanelen of warmtepompen. Dat zijn prima investeringen, maar als u ze nu wilt bestellen kunt u achter in de rij aansluiten en bent u ergens in 2023 aan de beurt. Daar komt bij, door goed te isoleren houdt u de warmte beter in huis. Daardoor hoeft u minder te stoken, nu en elke winter opnieuw.

Wat gaan we doen:
– We laten zien met welke, vaak eenvoudige materialen u aan de slag kunt met vloer- dak- en eventueel gevelisolatie;
– We hebben het over isolatiemateriaal dat bij de bouwmarkt te koop is en ook over ecologische, duurzame materialen;
– We laten praktische voorbeelden zien;
– De gemeente is aanwezig om u te vertellen over subsidiemogelijkheden;
– We vragen u om een paar vragen te beantwoorden, waaraan een prijsvraag is verbonden!

In het bespaarcafé zijn energiecoaches aanwezig die praktische tips kunnen geven, het is ook mogelijk om een vervolgafspraak thuis te maken om te praten over de mogelijkheden.

Dit is een activiteit van het dorp zelf, niks commercieels. We geven elkaar advies hoe we de stijgende energiekosten te lijf kunnen gaan.