Op 13 december organiseert de KEC een thema-avond “investeren in Kielster Energie”. We willen onderzoeken of er belangstelling is voor een nieuw coöperatief energieproject in Kiel-Windeweer, voor en door bewoners.

Er zijn goede mogelijkheden voor lokale energieprojecten. Ze leveren rendement, kunnen uw energierekening verlagen en dragen bij aan een duurzame energievoorziening in de toekomst. En we doen het samen.

Lokale opwekking, opslag, omvorming en verbruik werken goed samen met de beperkte capaciteit van onze energienetwerken. Lokale voorzieningen spelen daarom een steeds grotere rol in onze energievoorziening.

Voor wie:

De KEC wil graag in gesprek komen met inwoners van Kiel-Windeweer en omgeving die bereid zijn om samen met anderen en de KEC te onderzoeken waarin we lokaal kunnen investeren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een tweede zonnedak, een grote accuopslag, een warmtenet, een warmteopslag enzovoort. Een investering moet, met behulp van subsidie, een aantrekkelijk rendement kunnen opleveren. We zijn dus ook op zoek naar inwoners die geld willen investeren in energieprojecten.

Voor de duidelijkheid: de KEC heeft géén kant en klaar investeringsproject waarop u kunt intekenen. De KEC heeft – in zijn huidige vorm – ook geen capaciteit om die projecten zelf te ontwikkelen. Wil zo een project tot stand komen, dan hebben we eerst een werkgroep nodig om projectvoorstellen uit te werken – en dus mensen die bereid zijn om daar samen met anderen tijd en energie in te steken.
De KEC biedt als coöperatie wel de mogelijkheid om verschillende projecten te exploiteren, de boekhouding te doen enzovoort.

Waar en wanneer:

13 december vanaf 19:30 in de Albrondaschool. We starten dan met een presentatie, waarna er ruimte is voor vragen en discussie.
Graag opgeven bij Peter Gerrits – secretaris@kielsterenergiecooperatie.nl – zodat we weten op hoeveel personen we kunnen rekenen. Wij zorgen voor koffie en thee, u zorgt voor ideeën 😉

Met vriendelijke groet,

Kielster Energiecoöperatie,
Roelf de Haan
Voorzitter