Behoor jij tot de groep mensen die bewust omgaat met energie? Probeer je om minder energie te verbruiken, zodat de energierekening omlaag gaat? Of wek je zelf energie op, bijvoorbeeld door zonnepanelen op het dak? Dan willen we aan jou vragen om huishoudens bij jou in de buurt te helpen met energie besparen. De Kielster EnergieCooperatie –KEC- is op zoek naar vrijwilligers die aan de slag willen als energiecoach. Als energiecoach bezoek je mensen uit de omgeving om een globaal advies te geven over de eerste stappen naar een duurzaam huis.

Waarom?
Op het gebied van duurzaamheid volgen de ontwikkelingen elkaar snel op. Steeds meer mensen zien door de bomen het bos niet meer. Wat is wijsheid? Als coöperatie vinden we onafhankelijk advies van ervaringsdeskundigen uit de buurt belangrijk. Daarom werken we met energiecoaches. Iets voor jou?
Voor deze vrijwilligersfunctie zoeken we mensen die:
1. zelf ervaring hebben met energiebesparing
2. gemakkelijk een praatje maken
3. bereid zijn om circa drie huisbezoeken per week af te leggen

(Online) Training energiecoach
Adviesgesprekken zijn best spannend. Wees gerust: je hoeft niet alles te weten. Vooraf krijg je van de Groninger Energiekoepel een gratis training bij Hoom. De training bestaat uit een eigen leeromgeving en drie (online) praktijkgerichte groepsbijeenkomsten bestaande uit de volgende vier modules:
1. bouwkundig (module 1)
2. installatie (module 2)
3. praktijkgedeelte (module 3)
4. communicatie en het gebruik van tools (module 4)
De eerstvolgende training start zodra er voldoende aanmeldingen zijn binnengekomen.

Wat vragen wij?
Wanneer je de training wilt volgen, verwachten we dat je daarna als energiecoach inzetbaar bent. Na de training ga je de buurt in om gesprekken met bewoners te voeren. Eerst samen met een ervaren Energiecoach en daarna zelfstandig. We verwachten dat je ongeveer drie huisbezoeken per week aflegt. Je kunt zelf aangeven welke dagdelen je het beste uitkomen.

Wat bieden wij?
Een gratis training door de Groninger Energiekoepel –GREK- om met een certificaat als energiecoach aan de slag te gaan. En ook na de training blijven wij je bijstaan met raad en daad. We brengen je in contact met collega-coaches tijdens inspirerende kennis- en verdiepingssessies. Bovendien ontvang je een vrijwilligersvergoeding. Uiteraard hoor je als vrijwilliger bij de KEC waar we je inzet waarderen en we samenwerken aan een toekomstbestendig Kiel-Windeweer.

Contact
Heb je vragen of wil je meer info over deze vrijwillige functie? Of wil je je gelijk opgeven? Reageer onderaan deze pagina of stuur een mailtje naar secretaris@kielsterenergiecooperatie.nl.
We horen graag van je!