De Vereniging Plaatselijke Belangen Kiel-Windeweer en Nieuwe Compagnie (VPBK) en de Kielster Energiecoöperatie U.A. (KEC) gaan samenwerken op het gebied van de energietransitie.

Al vanaf de oprichting van de KEC in 2020 zijn er goede contacten en heeft de VPBK de KEC o.a. ruimte geboden om haar plannen te presenteren.
Nu de KEC haar eerste opwekkingsproject gerealiseerd heeft – het zonnedak op de manege van Peter Ziel- richt zij zich dit jaar eerst op energiebesparing voor de inwoners van Kiel-Windeweer en onderzoekt zij de mogelijkheden voor o.a. een deelautoproject met electrische auto’s.

Daarnaast is de gemeente Midden Groningen bezig om plannen te ontwikkelen voor de energietransitie, plannen die zij in overleg met de bewoners van o.a. Kiel-Windeweer vorm wil geven. De besturen van de VPBK en de KEC hebben nu afgesproken dat de KEC mede namens de VPBK aanspreekpunt zal zijn voor onderwerpen die te maken met de energietransitie en elkaar regelmatig over en weer te informeren over o.a. deze zaken.
Hiermee wordt de kennis en de Know How binnen de KEC ingezet voor álle inwoners en kan de KEC gebruik maken van de brede contacten van de VPBK om de inwoners zo goed mogelijk te bereiken én te horen wat er speelt in Kiel-Windeweer.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
de secretaris van de VPBK, Mathilde Pruntel – VPBK@Kiel-Windeweer.nl
de secretaris van de KEC, Peter Gerrits – secretaris@KielsterEnergieCooperatie.nl

Namens beide besturen,
Doeke Schrage & Roelf de Haan – voorzitters.