Eindelijk was het zo ver: het zonnedak van de Kielster Energiecoöperatie kon op donderdag 2 september worden geopend. De locatie, de stal van Peter Ziel aan de Semsweg in De Groeve, was dan ook ruim genoeg om alle gasten coronaproof te ontvangen. Wethouder Peter Verschuren van de gemeente Midden Groningen verrichtte de openingshandeling, die bestond uit het in ontvangst nemen van een pruimenboompje, volgehangen met de toekomstverwachtingen op energiegebied van de bewoners van Kiel-Windeweer.

Samenwerken met de gemeente Midden Groningen was een belangrijk thema in het verhaal van Peter Verschuren. De gemeente gaat aangeven hoe de woningen in de verschillende dorpen en wijken in de toekomst verwarmd zullen worden. Dat doet ze graag in samenspraak met de energiecoöperaties die in de gemeente actief zijn. De coöperaties kunnen aangeven wat de bewoners willen en wat haalbaar is in het dorp.

Roelf de Haan, voorzitter van de Kielster Energiecoöperatie wees op de samenwerking met de VPBK, de Vereniging Plaatselijke Belangen Kiel-Windeweer en Nieuwe Compagnie. De KEC en de VPBK werken samen als het gaat om de energietransitie en het ophalen van de informatie van bewoners van Kiel-Windeweer.
In de komende periode gaat de KEC kijken of er belangstelling is voor een tweede energieproject, we peilen de belangstelling voor deelauto’s (ter vervanging van uw tweede auto) en we gaan bewoners bijstaan in het energie zuiniger maken van hun woning door het opleiden van twee bewoners als energiecoach.
Genoeg werk aan de winkel dus.