Nieuws van de Kielster EnergieCoöperatie (KEC), april 2021

Ons zonnedak had een topdag in maart! Onze installatie heeft in de maand maart 4.823 kWh opgewekt. De topper was 24 maart, die dag alleen al wekten we 320,8 kWh op. Een nieuw record! Zie hierover ook onze berichten op Facebook.

Warmtebeeldcamera : Er zijn tot op heden bij 13 huizen scans gemaakt en nog twee onderweg. Helaas zit het sommige dagen niet mee wat betreft het maken van de beelden want de beste foto’s krijg je als er veel temperatuurverschil is tussen buiten en binnen. Bijvoorbeeld in de winter met de kachel op 21 graden. De afgelopen weken hebben we een aantal hele warme dagen gehad. Dat maakt dat het temperatuurverschil kleiner is en is het verschil minder zichtbaar. Maar …… er was zeker interessante informatie uit de scan te halen bij de meeste huizen. Onze contactpersoon van het GrEK (Groninger Energie Koepel) heeft aangeboden een avond online uitleg te geven hoe de foto’s geïnterpreteerd moeten worden. Dit wordt rechtstreeks aan de huidige gebruikers bekend gemaakt.

Helaas moeten we de camera 23 april alweer inleveren dus het wachten is op een vervolg. Het plan is om de camera aan het eind van dit jaar nogmaals te lenen bij het GrEK en aan de leden (en niet leden) aan te bieden. Interessant voor bewoners die nu nog geen gebruik hiervan hebben gemaakt maar ook om het verschil zichtbaar te maken bij die bewoners die thuis besparende maatregelen hebben getroffen. De camera willen we weer lenen, nadat de energiecoach de opleiding heeft afgerond zodat er ook een vervolg aan de scan kan worden gegeven.
De huidige actie heeft ons ook een nieuw lid opgeleverd. Ook u kunt lid worden; ook als u geen zonnecertificaten heeft gekocht. Kijk op de rechterkolom op de eerste pagina van onze site en vul het contactformulier in.

De officiële opening van ons dak is nog steeds niet mogelijk i.v.m. de COVID maatregelen. We voelen ons net Heintje Davids, het komt telkens weer terug, op onze agenda maar ook hier. Het streven is nu eind mei maar het blijft afwachten in verband met de corona regels. Wordt vervolgd dus.
Ons bestuur houdt nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden wat betreft duurzaamheid en energiebesparingen in de gaten. Enkele leden verdiepen zich hier in zodat we bij goede kansen voor ons dorp, hierop in kunnen spelen. Zo gauw daar meer over bekend is melden we dat hier.

Tot volgende maand, de communicatiecommissie.